موفقیت در تحصیل

برنامه ریزی، امتحانات و تغذیه در ماه مبارک رمضان

موفقیت در کنکور
۰۲ فروردین ۱۴۰۲ | ۱۶:۴۸ کد : ۹۱ موفقیت در تحصیل نگی که نگفتید!!!
برنامه ریزی، امتحانات و تغذیه در ماه مبارک رمضان: روزه داری در ماه مبارک رمضان علاوه بر تمرین بندگی و تقوا که مهمترین هدف این ماه است دارای مزایای بیشمار دیگری نیز هست. یکی از مهمترین آنها تقویت اراده است. با نزدیک شدن به ایام ماه مبارک رمضان یک از دغدغه‌های فراگیران نحوه مطالعه در این ایام است. نوبت‌های غذایی ماه رمضان و فاصله طولانی سحر تا افطار همراه با شرایط روزه دار بودن کاری کرده که فراگیران وکنکوری‌ها یا قید درس خواندن را بزنند یا ...

برنامه ریزی، امتحانات و تغذیه در ماه مبارک رمضان:

روزه داری در ماه مبارک رمضان علاوه بر تمرین بندگی و تقوا که مهمترین هدف این ماه است دارای مزایای بیشمار دیگری نیز هست. یکی از مهمترین آنها تقویت اراده است. با نزدیک شدن به ایام ماه مبارک رمضان یک از دغدغه‌های فراگیران نحوه مطالعه در این ایام است. نوبت‌های غذایی ماه رمضان و فاصله طولانی سحر تا افطار همراه با شرایط روزه دار بودن کاری کرده که فراگیران وکنکوری‌ها یا قید درس خواندن را بزنند یا ... فراگیران عزیز اگر با شرایط جدیدی مواجه شدید، باید بهترین موقعیت‏‌ها را در شرایط جدید برای خودتان پیدا کنید و بر اساس این موقعیت‌ها برای خودتان برنامه‌ریزی کنید. در شرایط جدید باید تغییراتی در ساعات مطالعه صورت پذیرد تا بهترین کارایی و نتیجه  بدست آید. با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان شاهد تغییراتی در میزان ساعت مطالعه، خواب و تغذیه هستیم که یکی از سوالاتی که برای فراگیران مطرح می شود این است که با توجه به کارکرد کند مغز در اثر گرسنگی و افت قند چگونه در ماه رمضان مطالعه کنیم و طبق   برنامه ریزی خود پیش برویم؟ اولا با تمام این دشواری ها اجازه ندهید که عواملی چون گرسنگی، احساس ضعف و کمبود انرژی شما را از رسیدن به هدفتان باز دارد. ثانیا ما به شما عزیزان نحوه مطالعه، بهترین زمان مطالعه، تغذیه، خواب و ... را شرح خواهیم داد تا بتوانید در ماه مبارک رمضان ساعات مطالعه تان را در حد مطلوب نگه دارید تا بهترین کارایی و نتیجه بدست آید.

1. برای مدیریت ساعات مطالعه حتماً از برنامه‌ریزی استفاده کنید. افت مطالعه در این دوران طبیعی است. سعی کنید با راهکارهایی که خلق می‌کنید این افت را جبران کنید و به فرصت تبدیل کنید. دچار نگرانی نشوید!!! برنامه‌ریزی را فراموش نکنید. قبل از شروع مطالعه برای خودتان مشخص کنید که قرار است در روزی که پیش رو دارید کدام مباحث را مطالعه کنید. اگر هنگام صبح موفق به اتمام آن‌ها نشدید خود را ملزم کنید که پس از افطار برنامه‌ی خود را تمام کنید.

2. رژیم غذایی مناسب در این ماه را رعایت کنید. 

3. سعی کنید حداقل 1 ساعت بعد از خوردن سحری و افطار مطالعه نکنید چون  خون رسانی (به دلیل پر بودن معده) به مغز کاهش پیدا می کند.

4. درس خواندن را به ساعات اولیه‌ی صبح موکول کنید؛ زیرا در ابتدای روز هنوز گرسنگی به شما غلبه نکرده است. پس از سحر بیدار بمانید و درس بخوانید. در ایام ماه مبارک رمضان از اذان صبح تا ساعت 12 برای مطالعه استفاده نمایید، از 12 تا 15 استراحت کنید و عصرها ها از ساعت 57 تا اذان مغرب به مطالعه بپردازید.

5. بعد از افطار و پس از استراحتی کوتاه، کار مطالعه را آغاز کنید و با استفاده از یک برنامه‏ ریزی منظم و حساب‏ شده، آن را تا نزدیکی‏‌های ساعت ۱۱ شب ادامه دهید. ساعات پس از افطار زمان مناسبی برای مطالعه محسوب می‌گردد؛ پیشنهادی که برای مطالعه وجود دارد آن است که پس از افطار و به منظور رسیدن به یک تمرکز مطلوب مطالعه را به صورت روزنامه‌ای و سطحی دنبال کرده و سپس مطالعات سنگین خود را آغاز نمایید.

6. یازده شب تا سحر بخوابید. (باید از ساعت 23 تا سحر را به خواب کامل، آرام و عمیق اختصاص دهید.) به دلیل بر هم خوردن برنامه خواب و بیداری در ماه مبارک رمضان، خواب کامل، آرام و عمیق برای فراگیران تأکید می شود.

7. بعد از سحر بیدار بمانید و تا ساعت حدود ۱2 ظهر درس بخوانید (پیشنهادی) هر کس با توجه به شناختی که از خود دارد این توانایی را دارد که مطالعه‌ی خود را به واحدهای کوچک‌تر تقسیم کند. شما بهترین کسی هستید که می‌توانید ساعات یادگیری‌تان را بشناسید. تا جایی که ممکن است از سحر تا ظهر به مطالعه بپردازید و بعد از ظهر را استراحت کنید.

8. بر اساس نظریه‌ی کارشناسان، بهترین زمان یادگیری بعد از نماز صبح و ابتدای سحر است. ماه مبارک رمضان بهترین فرصت است تا از این بازه‌ی زمانی استفاده کنید. زمان بعد از سحر بهترین موقع برای مطالعه است. خواندن درس را بعد از خوردن سحری آغاز کنید. زمان‌‌های مطالعه‌ی خود را به واحدهای کوچک‌تری تبدیل کنید تا یادگیری‌تان بیش‌تر شود. انرژی‌تان را در ساعات شبانه‌روز تقسیم کنید و به بازه‌های 45 دقیقه یا 60 دقیقه‌ای تقسیم کنید. زمان استراحت بین درسی در ماه رمضان باید کوتاه تر از قبل باشد تا بتوان از حداکثر توانایی و انرژی ذهنی برای مطالعه استفاده کرد. استراحت کافی بازده فکری را افزایش می دهد.

9. هنگامی که گرسنه هستید و حوصله‌ی مطالعه ندارید، خلاصه‌هایتان را مطالعه و مرور کنید یا تمرین ها و سوالاتی از درس هایی که قبلا مطالعه نموده اید را حل نمایید. پس هنگام گرسنگی و بی حوصله‌ بودن، مقداری استراحت کنید و سپس به سراغ خلاصه‌هایتان بروید و نگاهی اجمالی به آن‌ها بیندازید.

10. قبل از افطار، دروس سبک را مطالعه نمایید و یا به حل تست از درس هایی که قبلا مطالعه نموده‌اید بپردازید.تمرکز بر مطالب سخت و وقت‌گیر نداشته باشید و به دنبال مطالب آسان باشید. از بعدازظهر تا زمان افطار تمرین ها و سوالاتی از درس هایی که قبلا مطالعه نموده اید را حل نمایید یا مطالعه نکته ها و خلاصه‌های که یاد داشت برداری کرده اید یا نمونه سوالات امتحانی سال های گذشته را حل نمایید.( به توانایی شما بستگی دارد.) حدود سه ساعت پیش از افطار، برای مطالعه عمیق و فراگیری مطلب، زمان مناسبی نیست و اما در صورت تمایل، می‌شود به تست زدن ، مطالعه روزنامه‌ای مطالب و مرور سطحی موارد پیشتر فراگرفته شده پرداخت. به دنبال کارهای کوچک و باارزش باشید:

- حل کردن چند تمرین از یک فرمول

- مطالعه‌ی تاریخ ادبیات

-  مطالعه‌ی یک تا چند ریدینگ

- حفظ کردن کلمات ادبیات، عربی یا زبان انگلیسی

11. جای شب و روز را عوض نکنید (تغییر ساعت بیولوژیک)، استفاده از شب تا صبح برای مطالعه بسیار خطرناک و نامطلوب است. تحقیقات نشان داده که بهترین زمان برای داشتن خواب عمیق و کامل بین ساعات ۱۱ شب تا ۵ صبح اتفاق می افتد و هیچ چیز نمی تواند جای خواب شب را بگیرد. در صورت عوض کردن شب و روز بازگرداندن آن به حالت عادی برای شما بسیار مشکل خواهد بود. پس برای بازدهی مطالعاتی بیشتر بهتر است که شما از شب تا سحر خوب بخوابید و بیدار نمانید. اما نقطه ضعف ماه رمضان، ضعف و بی حالی نزدیک افطار است و همچنین عوض شدن سبک زندگی. خیلی از کنکوری ها شب های ماه رمضان بیدارند و روزها خواب. که این تغییر در ساعت بیولوژیک بدن برای یک کنکوری بسیار خطرناک می باشد و برگرداندن این تغییر به حالت اولیه کار بسیار دشواری است و ادامه دادن به این کاراشتباه   است، پس مواظب باشید دچار این مشکلات نشوید.

12. بعد از سحر شما تا ظهر می‌توانید حدود 6 تا 7 ساعت مطالعه خوب و مفید داشته باشید. ظهر به بعد شما می توانید استراحت کنید وساعتی نیز بخوابید تا هم کمبود خواب شب را جبران کنید و هم گرسنگی را کمتر احساس کنید.(خواب نیمروزی برای تجدید قوای بدن و کاهش احساس گرسنگی)

13. در روزهای ماه رمضان ساعت مطالعه شما حداقل 10 تا 12 ساعت خواهد بود. این ساعت هم خیلی معقول و خوب می باشد که جای هیچ نگرانی نیست. به این شرط که از تمامی این ساعات استفاده مفید داشته باشید و تمرکزتان تنها و تنها روی درسی باشد که می خوانید.

14. همه ما افطاری و سحری های دور هم را خیلی دوست داریم و از طرف دیگر سریال ها و برنامه های مربوط به این ماه بسیار جذاب است. این سریال‌‌ها کاملاً می ‌توانند  وقت شما را هدر دهند، پیشنهاد می‌کنم بعد از افطار سراغ نگاه کردن به تلویزیون نروید و سعی کنید برنامه مطالعاتی خود را اجرا کنید.

15. برای این‌که ساعت مطالعه‌تان کاهش پیدا نکند ساعت تماشای تلویزیون و حضور در فضای مجازی و... را کنترل کنید و برای موبایل وسریال‌های تلویزیونی و... مدیریت درستی داشته باشید.

16. در برنامه ریزی صحیح و اصولی  به بهداشت مطالعه{شرایط مطالعه(شرایط فرد مطالعه کننده، شرایط مکانی و فیزیکی ، شرایط زمانی مطالعه)،تغذیه ی مناسب، ورزش، هوای تازه ، آرامش ، خواب و استراحت به موقع و کافی} توجه شود.

17. در برنامه ریزی، به تمامی مطالب و تذکرات اصول و قواعد اساسی در برنامه ریزی صحیح و اصولی و موفقیت در تحصیل( برنامه ریزی، امتحانات، فنون تست زنی، موفقیت در کنکور و آزمون ها، عوامل موثر در تمرکز حواس برای مطالعه ، کاهش اضطراب ، کلیدهای طلایی تغذیه و تقویت حافظه ، توصیه های غذایی در ماه رمضان و......) توجه گردد. 

توصیه های غذایی در ماه رمضان برای کنکوری ها

یکی از نقاط مثبت ماه رمضان استفاده از ساعات اولیه روز است. ساعات مطالعاتی صبح یکی از بهترین و پربازده ترین ساعات مطالعاتی محسوب می شود و این زمان درخشان در ماه رمضان یک فرصت طلایی برای کنکوری هاست تا از این ساعات درخشان بهترین استفاده را داشته باشند و سعی کنند حتی بعد از ماه رمضان هم آن را ادامه دهند. در ماه مبارک رمضان مدت طولانی از روز را بدون استفاده از مواد حاوی قند و آب خواهید گذراند. مطالعه در این شرایط نیاز به مدیریت و راهبرد دارد؛ بنابراین برای کمک به مطالعه در ماه رمضان یکسری توصیه های غذایی وجود دارد که می تواند روزه را بر ما آسانتر و از کاهش بازده مطالعاتی در ساعات نزدیک به افطار جلوگیری کند، اگر می خواهند مطالعه مفیدی در این ماه داشته باشند باید به نکات زیر توجه نمایند:

1. باید تغذیه خود را کنترل کنید، یعنی بدانید چه مواد غذایی مصرف کنید تا بازده مطالعه افزایش یافته و قند خون کاهش پیدا نکند و دچار کمبود انرژی نشوید.

2. حتما سحری را کامل میل کنید. برای خوردن سحری حتما وقت کافی اختصاص دهید و با آرامش و دور از استرس غذای خود را میل نمایید. یکی از موارد اشتباه غذایی در این وعده تسریع در غذا خوردن است که اثر آن بعد از چند روز روزه گرفتن در سیستم گوارش آشکار خواهد شد، عوارضی مثل سنگینی معده، عدم مراحل هضم طبیعی غذا در طول روز و...

3. بهتر است در وعده‌ی سحر به جای استفاده از قندهای ساده نظیر حلوا، قند، شکر، شیرینی، مربا، عسل و... از قند‌های مرکب یا پیچیده نظیر نان کامل، برنج قهوه ای، ماکارونی، غلات سبوس دار، پاستای گندم کامل، حبوبات (لوبیا، نخود فرنگی، عدس، لوبیای سویا و...) میوه ها، سبزیجات، محصولات لبنی و... استفاده شود. این باور غلط است که مغز، انرژی خود را از قند‌ها تأمین می‌کند، در حالی که قند مورد ‌نیاز برای فعالیت مغز از طریق تجزیه‌ی نشاسته‌ موجود در غلات تأمین می‌شود. منابع کربوهیدراتی رژیم غذایی خود را بشناسید. جالب است بدانید که کربوهیدرات های ساده به سرعت به گلوکز تجزیه می شوند و کربوهیدرات های پیچیده به آهستگی به گلوکز تجزیه می شوند و به تدریج به جریان خون آزاد می گردند. کربوهیدرات ها سوختی ایده آل برای بدن و عملکردهای بدن هستند. کربوهیدرات ها انرژی مورد نیاز برای عضلات، مغز و سیستم اعصاب بدن را فراهم می آورند. در حقیقت مغز انسان به مصرف کربوهیدرات ها به عنوان منابع انرژی خود وابسته است. 

4. مواد و منابع پروتئینی رژیم غذایی خود را در ماه مبارک رمضان بشناسید. مصرف تخم مرغ پخته، به خصوص در وعده‌ی افطار می‌تواند پروتئین‌های مورد نیاز برای واکنش‌های مغز را فراهم آورد.

5. در زمان افطار به اندازه ای بخورید که بعد از افطار بتوانید درس بخوانید و زیاد سنگین نشوید. بهترین کار برای شما این هست که افطار و شام خودتون را همزمان میل کنید و از پرخوری و خوردن غذاهای چرب در زمان افطار دوری کنید. برای این‌که بتوانید بعد از افطار به مطالعه بپردازید، هنگام افطاری از غذاهای پرچرب  بپرهیزید.

6. غذای افطار را به آرامی اما در یک وعده میل کنید و از خوردن تنقلات فراوان درفاصله افطار تا سحر بپرهیزید. این کار باعث می شود معده ی شما برای صرف سحری به طور کامل خالی وآماده باشد.

7. درفاصله ی بین افطار تا سحر ، حتما آب بخورید. حداکثر ۸ لیوان (آب در حدود دو سوم وزن بدن را تشکیل می دهد؛ موجب سرحالی و سرزندگی می شود و همچنین برای رساندن مواد غذایی به اندام های بدن لازم است. آب بهتر است ولرم باشد، تا مواد سمی را از راه ادرار و تنفس از بدن خارج کند و همچنین جلوی ورود باکتری های مضر به بدن را بگیرد.)

8. کلسیم و فسفر در بسیاری از واکنش‌های سیستم مغزی و آزاد کردن انرژی در بدن نقش دارند، لذا از آنجا که در ماه مبارک رمضان، تعداد وعده‌های غذایی کمتر می‌شود، متأسفانه برخی از کنکوری ها نسبت به مصرف شیر و ماست، غافل می‌شوند. مصرف شیر ولرم، چه در وعده‌ی سحر و چه افطار، بسیار مؤثر می‌باشد. وجود لبنیات در رژیم غذایی به دلیل داشتن کلسیم فراوان برای سلول های عصبی بسیار مفید بوده و موجب آرامش اعصاب در افراد کنکوری خواهد شد، داوطلبانی که می‌خواهند خواب راحتی داشته باشند، باید هنگام خواب یک لیوان شیر بنوشند.

9. سبزیجات تازه، حبوبات و غلات سبوس دار و میوه هارا در فاصله افطار تا سحر مصرف کنید.

10. مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین‌های گروه B  نظیر جوانه گندم، مغزها و دانه ها (شاه بلوط، پسته، گردو، دانه آفتابگردان، شاهدانه، تخم کتان و...) ماهی ( تن، ساردین، قزل آلا، سالمون و...)، جگر گاو و گوساله، ارده، لوبیاها، هویج، شیر، پنیر، تخم مرغ، چغندر، کرفس، قارچ، کلم بروکلی، گندم و برنج و نان های سبوس دار، سیر، اسفناج، بوقلمون، مرغ، شیر سویای غنی شده، موز، پرتقال، طالبی، سیر، بلغور جو دوسر، مارچوبه و...ویتامین‌E  نظیربادام، تخمه آفتابگردان، آجیل، گردو و... در اکسیژن‌ رسانی به مغز و خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد مهاجم به مغز و اعصاب و در تمرکز و حافظه مؤثر بوده،  بنابراین در وعده‌ی بعد از افطار افراد کنکوری توصیه می شود.

11. مواد حاوی کافئین نظیر قهوه و انواع کو‌لا‌ها ، محرک مغز بوده و باید از مصرف بی‌رویه‌ی آن ها خودداری شود. البته چنانچه بسیار علاقمند به مصرف چای در وعده‌ی سحر یا افطار هستید، حتماً آن را کمرنگ بنوشید تا غلظت کمتری از کافئین به بدن وارد شود.

12. بدون سحری هرگز! با روزه گرفتن بدون سحری، سلامت خود را به خطر می اندازید. اگر سحری نخورید در طول روز با کاهش قند خون مواجه می شوید و در نتیجه حوصله ای برایتان باقی نمی ماند تا به کارهای خود بپردازید.

13. آن هایی که اعتقاد دارند باید قبل از روزه گرفتن، مخزن شکم را به حد کافی پر کنند تا بتوانند بیش از 15 ساعت انرژی ذخیره کنند، کاملاً در اشتباه اند، وعده ی سحری را سبک مصرف کنید؛ زیرا بدن دارای مکانیسم تنظیمی است که در طول روزه داری، فعال می شود و چربی بدن را به طور مؤثر مصرف می کند. دو برش نان، یک لیوان شیر، سالاد سبزی، سیب و چای کم رنگ و...  از مواد غذایی مناسب برای وعده ی سحر است.

14. پس از ساعات طولانی روزه داری ، بدن نیاز شدید و فوری به مواد قندی پیدا می کند. خرما و آب میوه ، مناسب ترین گزینه برای شروع افطاری هستند. می توانید بعد از آن ، سوپ سبزیجات بخورید و از خوردن آن لذت ببرید. مصرف این مواد غذایی، برای حفظ تعادل قند خون و آب و مایعات بدن، مفید است. اگر زیاد از مواد غذایی چرب استفاده کنید، هنگام سحر بی اشتها خواهید شد؛ زیرا هضم چربی ها احتیاج به زمان زیادی دارد. همچنین اگر بعد از افطار تا دیروقت همچنان به خوردن ادامه دهید، مطمئن باشید که هنگام سحر بی حوصله و بی اشتها خواهید شد. میوه جات را در وعده ی سحر و افطار فراموش نکنید.

15. باید از انرژی خود به نحو احسن استفاده کنید، یعنی هر موقع انرژی بیشتر است درس های سنگین تر و هر موقع انرژی کمتر است درس های سبک تر خوانده شود. در طول روز سعی کنید خیلی از منزل خارج نشوید؛ زیرا انرژی زیادی را از شما می‌کاهد. سعی کنید در طول روز زیاد از خانه بیرون نروید تا انرژی شما تحلیل نرود.

جمع بندی:

در ماه مبارک رمضان توقف ممنوع !!! همچنین روزه بدون سحری خوردن ، مطالعه شبانه و دنبال کردن سریال ممنوع.   

در ماه مبارک رمضان باید تغییراتی در ساعات مطالعه صورت پذیرد تا بهترین کارایی و نتیجه  بدست آید. با توجه به اینکه 1 ساعت بعد از خوردن سحری تا ظهر می توان بهترین عملکرد را از مغز انتظار داشت چون سطح قند خون بالاست و به تدریج که به ظهر نزدیک می شویم سطح قند خود افت کرده و مغز کارایی و تمرکز لازم را از دست می دهد. باید از ساعت 23 تا سحر را به خواب اختصاص دهید. شما می توانید تا زمانی که برای سحر بیدار می شوید 5 ساعت خواب شب (بهترین زمان خواب عمیق رو از دست ندهید.) را داشته باشید و این بهترین حالت برای بدن شماست. تحقیقات نشان داده است  که بهترین زمان برای داشتن خواب عمیق و کامل بین ساعات 11 شب تا 5 صبح اتفاق می افتد و هیچ چیز نمی تواند جای خواب شب را بگیرد. بعد از خواب عمیق سحری را میل کنید و همزمان با اذان صبح، نماز صبح را بخوانید و چند دقیقه ای را به خواندن قرآن، دعا، راز و نیاز با معبود اختصاص دهید. این زمان به هضم غذای شما و آماده شدن بدن شما برای مطالعه کمک می کند.

در این ماه حتما از فرصت بعد از سحری خوردن برای شروع مطالعه تان استفاده کنید و یاد بگیرید که این سحر خیزی که توفیق اجباری هست را برای ماه های بعد نیز حفظ کنید. پس از میل کردن سحری بلافاصله به سراغ مطالعه نروید و پس از نماز، قرآن، دعا، راز و نیاز با معبود مطالعه را آغاز کنید (این زمان به هضم غذای شما و آماده شدن بدن شما برای مطالعه کمک می کند. ) و تا ساعت 12 ظهر که هنوز احساس گرسنگی و ضعف نخواهید داشت، به مطالعه بپردازید. همینطور که می دانید این ساعات طلایی مطالعه است که باید در آن به دروس سنگین و مطالعه مفهومی  پرداخت. نماز ظهر را بخوانید و چند دقیقه ای را به خواندن قرآن، دعا، راز و نیاز با معبود اختصاص دهید. از ساعت ۱2 تا ۱5 استراحت کنید تا هم مقداری انرژی ذخیره و هم خواب کم شب ها جبران شود و هم گرسنگی را کمتر احساس کنید. اواسط روز یعنی از حدود 15 به بعد دروس سبک را بخوانید و اوایل سحر و صبح اصل فشار کاریتان باشد. ساعت15 تا اذان مغرب و افطار یعنی زمان پایان روزه داری، زمان مناسبی برای مطالعه دروس سبک تر است. پس از استراحت تا زمان افطار می توانید به مطالعه دو یا سه واحد 60 دقیقه ایی از دروس سبک و یا به حل تست از درس هایی که قبلا مطالعه نموده اید بپردازید یا خلاصه‌های که یاد داشت برداری کرده اید را مورد مطالعه قرار دهید. با توجه به گرایش اعضای خانواده به تماشای سریال های ماه رمضان این نکته را به خاطر داشته باشید که برای پیروی از برنامه ریزی خود، از تماشای سریال ها خود داری کنید و اولویت را به  برنامه های خودتان بدهید. برای تقویت حافظه بهترین راه تلاوت آیات قرآن کریم می باشد بنابراین در روز چند آیه از قرآن را بخوانید.رفت و آمد زیاد به محیط بیرون از خانه با توجه به شرایط روزه داری انرژی بسیاری را از شما خواهد گرفت که نتیجه آن عدم مطالعه می باشد. در صورتی که در اثر خستگی و گرسنگی از مطالعه دست کشیده اید، این نکته را به خاطر بیاورید که دانش‌ آموزان بسیاری با وجود همین شرایط مشابه با جدیت تمام به کسب رتبه قبولی فکر می کنند بنابراین شما هم فرصت را از دست ندهید. با توجه به اینکه پس از اتمام ماه مبارک رمضان باز گرداندن ساعت خوابتان به حالت عادی دشوار خواهد بود بنابراین بهتر است در ساعت بیولوژیکی بدنتان تغییر ایجاد نکنید. ضمن اینکه بر اساس تحقیقات انجام شده ، داشتن خواب عمیق بین ساعات 11 شب تا 5 صبح اتفاق می افتد و خواب روزانه به هیچ وجه  نمی تواند جایگزین خواب شب باشد. بنابراین بهترین حالت این است که  از ساعت 23 تا سحر خواب کافی و مفید داشته باشید .سعی کنید حداقل 1 ساعت پس از خوردن سحری و افطار از مطالعه کردن بپرهیزید به این دلیل که فشار خون به دلیل پر بودن معده بر روی مغز کاهش پیدا می کند. البته اجرای این نحوه مطالعه در ماه رمضان در روزهای اول ممکن است مشکل باشد اما مطمئنا به آن عادت خواهید کرد .پس با یک برنامه ریزی خوب می شود مطالعه خوبی در ماه مبارک رمضان داشت و حتی با استفاده از ساعات طلایی مطالعه، بیشترین استفاده را از مطالعه در ماه رمضان برد.

 در ماه مبارک رمضان توقف ممنوع !!!

متاسفانه گروهی از داوطلبان با توجه به کاهش ساعات و یا کیفیت مطالعه ، احساس ضعف و کارکرد پایین مغز در اثر گرسنگی در ماه رمضان درس خواندن در این ماه را بی فایده می دانند و مطالعه درسی خود را متوقف می کنند که این کار نتیجه ای جز پشیمانی و عقب ماندن از برنامه هایشان ، نخواهد داشت. ضمن اینکه شروع مجدد مطالعه درسی پس از اتمام ماه رمضان با کندی و بازدهی کمتری برخوردار خواهد بود. بنابراین با تمامی مواردی که ممکن است در این ماه شما را دلزده و خسته از مطالعه کند، به جای تسلیم مبارزه”  کنید و شاهد نتیجه مثبت آن باشید.

کلید واژه ها: ساعات مطالعه نحوه مطالعه تغذیه در ماه رمضان مطالعه در رمضان